Lukijalle

Aloin kirjoittamaan blogia jäädessäni kotiin kahden esikoisena syntyneen keskospojan kanssa. Arki yhden keuhkosairaan ja yhden vaikeasti keuhkosairaan lapsen kanssa on eristetympää kuin luonteelleni sopii ja siksi kaipasin tapaa purkaa ajatuksiani miehen ollessa töissä.

Olen avoin ja puran helposti sydäntäni läheisilleni. Lapsiasioissa meillä on kuitenkin moni asia mennyt pieleen ja olen huomannut, että monille murheideni kuunteleminen on aivan liian vaikeaa. Se oli toinen syy saada purkaa ajatuksia kirjoitettuun muotoon. Jonkin verran koitan myös käsitellä mielestäni keskola-ajan hurjia kokemuksia. Niitä löytyy Tarionoita keskolasta -tunnisteen alta.

Eikä pelkästää surut. Välillä on vaikea saada muita ymmärtämään ilojammekaan. Ei kaikkien lapsiperheiden kohdalla ole mielettömän suuri ja merkityksellinen asia se, että kahteen viikkoon emme ole joutuneet sairaalaan lääkäriä tapaamaan. Tai että vihdoin lapseni itku kuuluu viereisestä huoneesta saakka. Mittasuhteet ja raamit perheemme arjelle ovat niin kaukana muiden arjesta, että keskustelut kääntyvät herkästi voivotteluun ja ihmettelyyn. Sitä ei aina jaksa.

Sivuilleni on useasti löydetty keskosuuteen liittyvien hakusanojen kautta. Viereiseltä sivulta näkyy siksi poikiemme diagnoosi listat. Monet niistä on jo ohitettuja. Bee on saanut jo lääkäreiltä armahduksen keskosuudesta. Aalla huolena on heikko kasvu, vaikea BPD ja likinäkö.
Näiltä sivuilta on turha etsiä tarkkaa faktaa keskosuudesta. Se mitä voit löytää, on rehellistä kerrontaa vaikean alun kokeneen perheen arjesta, keskosuuden vaikutuksista ja toisaalta siitä kuinka tavallista elämämme kuitenkin on.

Kirjoitan blogia anonyymisti, mutta tunnistamisemme ei liene vaikeaa. Joillekin olen itse blogistani vinkannut, lähinnä samantyyppisessä elämäntilanteessa oleville. Eritoten jos tunnet meidät, niin suosittelen kurkkaamaan tekstin julkisesta salaisuudesta.Tututkin ovat siis tervetulleita lukemaan ja kommentoimaan. Ethän kuitenkaan mainitse meitä kommenteissasi nimeltä!

Miten ikinä oletkaan blogiani päätynyt lukemaan, tervetuloa!