keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Tänään äiti ei oikein toimi

Sain pojat juuri parvekkeelle päiväunille. Vielä jos olisi pitänyt jaksaa viisi minuuttiakin, en tiedä miten olisin selvinnyt. Puolituntia sitten istuin ruokapöydässä itkien seuraten vierestä, kuinka toinen maalaa perunamuusilla pöytää ja toinen tiputtaa suunnitelmallisen keskityyneesti lusikan jo lattialla olevan lautasen seuraksi. 

Oleminen noiden kahden kanssa on tällä hetkellä raastavaa paskamaista haasteellista. Tällä kertaa en keksi mitään ulkopuolista syytä:
 

  • En ole erityisen väsynyt. Edelliset pari yötä olen nukkunut hyvin ja pitkään. Osittain tästä on kiittäminen uutta älypuhelintani, jota en ilmeisesti osaa torkuttaa vaan onnistun ottamaan herätyksen aina kokonaan pois päältä. Niinpö eilen ja tänään ollaa nukuttu poikien kanssa aivan yllätys pitkään.

  • Olen saanut poistua kotoa ja tehä omia juttuja enemmän kuin aikoihin. Käynyt elokuvissa ja lenkillä, tanssimassa ja kahvilla. Ensi viikonlopuksi on luvassa kaksikin omaa menoa.

  • Olen saanut apua enenmmän kuin aikoihin. Eilen ystäväni tuli oma-aloitteisesti käymään auttaakseen kotitöissä. Tuli imuroitua koti taas parin viikon tauon jälkeen.
Puuttuuko listasta jokin ulkopuolinen tekijä, jota vielä voisi syyttää?


Haastellisuutta ja hermojen riittämättömyyttä lisää tällä hetkellä useampi asia:

  • Been ehdoton omaehtoisuus. Kulminoituu ruokapöydässä totaaliseen ruokalakkoon ja pöydällä seisomiseen. Kuinka kauan lapsi voi elää maidolla ja Herra Hakkarais -pastilleilla?

  • Aan usko siihen, että aivan kaikki asiat maailmassa on suunniteltu hänen kiduttamisekseen. Erityisesti vaatteet ja vaipat ja tietysti niiden pukeminen. 

  • Molempien poikien kuvitelma siitä, että pöydälle kiipeäminen on äidinkin mielestä hauska leikki. Sama pätee ruuan ja lautasten paiskomiseen sekä kissan häntään ja kissaan.  

  • Yökukkumiset. Nämä onneksi edelleen poikkeus eikä sääntö.

Koska kaikki listalta löytyvät aisat ovat aiva perusjuttuja lasten kanssa, olen tullut lopputulokseen, että minua ei ehkä olekaan luotu kotiäidiksi. Tai ehkä ei äidiksi ylipäätään. 

Ihmiset ympärilläni ovat aina ajatelleet, että olen lasten kanssa taitava. Joskus saatoin kuvitella näin myös itse. Useasta suusta olen kuullut ihasteltavan kuinka hyvä äiti varmasti olisin/olen. 
Tänään ei tunnu siltä. Tänään mietin ruokapöydässä alanko hutamaan vai itkemään. Tänään etsin netistä lasten talvikenkien sijaan työpaikkailmoituksia.


3 kommenttia:

  1. Mä en tiedä mikä tässä on, mutta saman ongelman kanssa painin; juuri nyt tämä kaikki tuntuu ylitsepääsemättömältä, vaikka apua ja tukeakin on. Onko se sitten todella niin, että jos hetkeksi helpottaa, ampuu psyyke sitten kaiken mennen väsymyksen niskaan? Mene ja tiedä, mutta voimia.

    meillä yksveellä on kans tuo vaihe, että kaikki tiputetaan, kaadetaan, tyrmätään, paiskataan. kaikki mitä kiellät, tehdään kolmesti kiellon päälle ja tukka putkella uuteen pahantekoon. tuntuu niin voimattomalta tuon tättähäärän kanssa; teillä se on potenssiin kaksi.

    Halauksia <3

    VastaaPoista
  2. Mä olen huomannut, että aika usein sen jälkeen kun on saanut omaa aikaa, nukkua tms. ladattua akkuja ja kaiken pitäisi olla hyvin, niin silloin iskee ahdistus päälle. Kun vaan on ja huolehtii, niin mieli menee vähän "säästöliekille" ja kestää toisella tavalla sitä arkea. Sitten kun saa siihen vähän helpotusta, niin huomaa miten väsynyt sitä onkaan ollut. Eikä niistä pienistä tuulettumisista olekaan ollut kuin hetkellistä apua. Kokonaisuus on kuitenkin sitä hetkestä toiseen selviytymistä. Saatkohan yhtään kiinni tästä ajatuksesta..?

    Enivei, halaus ja voimia!

    VastaaPoista
  3. Meinasin sanoa aivan samaa kuin aiemmat kommentoijat. Siis että siinä vaiheessa kun vähän helpottaa, saattaakin aivan käsittämättömän tuntuisesta syystä rueta tuntumaan entistä pahemmalta. Tai ehkä tuo on väärin ilmaistu, mutta siis että ne möröt, jotka on aiemmin onnistunut pitämään taka-alalla, alkavatkin nostaa päätään. Kun aiemmin niitä ei olisi välttämättä kyennyt käsittelemään vaan olisi romahtanut täyttä kyytiä. Eikä se nytkään todellakaan helppoa ole, mutta ehkä siihen on hieman paremmat resurssit. En tiedä, tällaisia mietiskelin.

    VastaaPoista