maanantai 4. kesäkuuta 2012

Maanantain nopeat

Beellä ei ole enää nuijaa kuin toisessa kädessä. Voi sitä riemua kun isoäiti toi perjantaina apteekista löytämät sormikkaat. Poika istui pitkän tovin isoäidin sylissä vilkuttelemassa. Heilutteli sormiaan, katseli kättään ja hymyili.
Ei enää montaa päivää, niin päästään vaihtamaan toisenkin käden nuija sormikkaaseen.
Mieletöntä vauhtia paranee noin pienen haavat.

*

Bee otti ensimmäisen askeleen. Se oli yksi yksittäinen sivuaskel, jonka jälkeen poika laskeutui (huom. ei kaatunut) konttaamaan. Äsken poika seisoi jo suhteellisen pitkän ajan ilman tukea. Kehitysikää on 10kk.
Aa tulee perässä, mutta ei paljoa. Tuolit ajaa taaperookärryn virkaa pojan viilettäessä ympäri olohuonetta.

*

Viime viikko ei ollut kovin kehuttava yöunien suhteen. En tiedä mitä on tapahtunut, mutta ennen niin rauhallisesti ja tasaisesti läpi yön nukkuneet ukkelit ovat aloittaneet jokaöiset huutokonsertit. Äänenantajana tahtipuikkoa heiluttaa Bee. Aa yleensä rauhoittuu nopeasti kunhan agitaattori poistetaan paikalta. Vuorollaan nukumme miehen kanssa vieraspedissä Bee kainalossa. Välillä on ollut vaikeaa saada pikkuista rauhoittumaan edes vierelle. Särkylääkkeet onneksi auttaa.

*

Jouduin eilen kuuntelemaan selontekoa riidasta, johon en ole ollut osallisena, mutta joka kaikilla mittapuilla kuuluu minulle. Pesin käteni hommasta vedoten rankkaan elämäntilanteeseen.
Kuinka kauan vielä keskosuus toimii verukkeena kaikkeen? Koska moista lasten tilanteen hyväksikäyttöä pitäisi alkaa hävetä?

*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti