maanantai 11. maaliskuuta 2013

Antakaa kaikkien kukkien kukkia!

Seurakunnan perhekerhossa ohjaajatäti kommentoi poikien hiuksia. Että ovat jo aika pitkät. Että varmaan jo kannattaisi hieman leikata.
Teki mieli ärähtää enemmän tiukasti kuin lempeästi. Mitä ihmettä se tuolle tädille kuuluu? Onko joku säädös siitä kuinka pitkiksi alle 2v. pojan hiukset saa kasvaa? Ja haluaisimpa tietää, että jos pojat olivatkin tyttöjä, niin olisiko täti mahtanut sanoa mitään?

Ollaan me leikkaamista mietitty, Been hiukset kun ylettyy jo reilusti olkapäille ja pikku hiljaa edestäkin silmille. Vielä vaan ei ollla lopulta koskaan ryhdytty tuumasta toimeen. Vaiva tuntuu vielä tarvetta suuremmalta.

Tiedostan, että poikien hiukset alkavat olla hieman vauhdikkaan pitkät. Silti en ymmärrä miksi asia muiden ihmisten napaa kaivaa niin kovin.  Täti ei nimittäin ollut ensimmäinen, joka hiusten pituutta kommentoi. Aiemmat kommentaattorit ovat kuitenkin olleet lähipiiristämme, jolloin tilanne on eri. Vaikka en heidänkään kohdalla täysin ymmärrä miksi tuo hiusten pituus on mitenkään merkittävää, niin läheisillä on eri tavalla oikeus mainita moisista.

En ole aivan varma mistä ärsytykseni asiaan kumpuaa. Hetken mietin asuuko sisälläni sittenkin sukupuolisensitiivi kiihkoilija. Vai enkö vain voi sietää ajatusta, että joku arvostelee lasteni ulkonäköä. Lopulta päätin, että sisäinen hippini se siellä vaan huutelee, jotta "antakaa kaikkien kukkien kukkia!" Minun lapseni ovat vielä niin luonnon tilassaa kuin leikkaussalin kautta käynyt lapsi nyt voi olla. Miksi ei saisi olla?

Ihan kiusallanikin jätän leikkaamatta.

*

Viikonloppuna käytiin marketissa. Normaalisti käymme tuossa lähimarketissa, mutta tällä kertaa lähdimme merta edemmäs kalaan Aan uusien lasien perässä.

Kesken ruokaostostelun pysähdyin kärryjen kanssa. En tiennyt missä olin. Nopeasti tajusin olevani Prismassa, mutta missä niistä? Miten ihmeessä olimme tulleet tuonne? Mikä päivä on ja miksi me ollaan jossain aivan oudossa Prismassa?

Kuvitelkaa kuinka pitkältä tuntuu vain muutaman kymmenen sekunnin pituinen hetki, jolloin ei kertakaikkiaan pysty paikantamaan itseään. Tuntui iäisyydeltä.

Pitäisi varmaan nukkua enemmän tai paremmin.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti