torstai 3. toukokuuta 2012

1v.

Nyt on vuosi täynnä. Neuvolan 1v.-tarkastus tehty ja rokotukset läimitty reisiin. Vähän arkisesti merkkipäivä tuli otettua vastaan, mutta en usko poikien olevan traumatisoitumisvaarassa.  

Ei järjestetty juhlia. Pari eläkeläistä ja yksi työstälaistaja kävi päiväkahvilla. Järjestetään sitten syssymmällä synttäri/tupaantulijaiset. Menee varmaan lähemmäs sitä kehitysikäsynttäriä. En usko, että ukkelit traumatisoituu vääräänaikaan juhlimisestakaan.

**

Huomasin eilen otsassani ryppyjä. Ei sallsisia naururyppyjä, joita on ollut jo varmasti kymmenen vuotta. Ei sellaisia vaakasuorassa meneviä otsaryppyjä, joita kaikilla on ja joita parikymppisenä kauhistellen katselin peilistä otsaani rytistäen. Ei. Nämä menee pystysuorassa. Nämä on niitä, joita muodostuu kun on huolissaan. Kun oikein rytistää otsaansa ja vetää kulmakarvoja lähemmäs toisiaan. Niin kuin silloin tehdään kun pelottaa, ahdistaa tai huolettaa.
Nyt ne rypyt on tuossa ihan koko ajan. Silloinkin kun en vedä kulmakarvoja runttuun. Ovat siinä kuin tukkimiehen kirjanpitona suruista ja murheista. Onneksi vielä sen verran hentoisina, että täytyy läheltä katsoa ja hyvässä valossa.

Vuosi jätti jälkensä.

3 kommenttia:

 1. Onnittelut pienokaisille ensimmäisen sytnymäpäivän johdosta! Pikkuiset ei varmastikaan tramatisoidu jos juhlat järjestätte just silloin kun se teistä parhaimmalta tuntuu.

  Meillä olis kans synttärijuhla kohta edessä, enkä siis vieläkään tiedä, onko minulla oikeasti voimia järjestää niitä. Vaikkei ne varmaan mitään kummempia suunnitteluja edes tarvitsisi.. Mutta on siinä aina oma hommansa. Eikös vois vaan juhlia oman perheen kesken ja sanoa muille läheisille että juo kahvit ja skoolaa ihan kotonansa vaan. :D

  VastaaPoista
 2. Oikein paljon onnea yksivuotiaille kalenteri-iän synttäripäivänä! Ja vanhemmille onnittelut ensinmäisestä vuodesta vanhempina. Pitkän matkan olette jo tulleet. Toivottavasti pikku hiljaa alkaa myös helpottaa ja edessä on paljon hyviä hetkiä. :)

  Ja meillä ainakin korjatuniän syntymäpäivänä tyttö jo ymmärsi paljon enemmän,joten kakku joka tosin tehtiin vain meille kolmelle tuli nautittua aivan toisella lailla. :)

  VastaaPoista
 3. ...ihan varmaan traumatisoituvat: lapsiparat ovat osa traagillista perhelegendaa - vähän leluja, nekin puisia... jne, eikä edes synttäreitä koskaan vietetty, rokotuksilla vain läimittiin... ;D

  Iloa tähän päivään!

  VastaaPoista