maanantai 7. toukokuuta 2012

Sikses meni hyvin

Olipa mukava viikonloppu. Oon nauranut kyyneleet silmissä kippuralla enemmän kuin aikoihin. Nautin reissusta enemmän kuin olisin ikinä uskonut. Jouduin kyllä keskittymään siihen, etten ikävöi. Siltikin onnistuin ja pidin hauskaa. Ilta kesti monta tuntia pidempään kuin olisin ikinä uskonut.

Jännää oli huomata kuinka iltaan valmistautuminen oli meidän tyttöporukalla tässä muutaman vuoden sisään muuttunut. Ennen vedettiin kaapista jolku kiva mekko, jotkut kivat korkkarit ja meikattiin huolettoman kevyesti. Nyt oli jos jonkin näköistä tukisukkahousua, shaper-alusasuja, pikkuhousun suojaa, valokynää, ryppyjen siloittajaa jne jne. Silti emme näyttäneet varmastikaan puoleksi niin hehekeiltä kuin silloin kymmenen, tai edes viisi vuotta sitten. Kauniilta kyllä, mutta sillälailla erilailla. Sillä lailla mikä tarvii mukaansa selityksen "tuolla on keskoskaksoset" tai "tuolla on reuma ja kaksi pientä lasta, että sikses näyttää hyvältä".

**

Mies ja pikku-ukot olivat selvinneet hienosti. koti oli pystyssä, vauva-uinnissa käyty ja oli ukko saanut ruokaakin tehtyä itselleen ja pojille. (Olin varannut kaappiin myös valmisruokaa.) Pojat eivät vaikuttaneet edes kovin vihaisilta poissaolostani. Oikeastaan vaikuttivat siltä, ettei reissuni aiheuttanut heissä tunteita suuntaan eikä toiseen.

Jos nyt jotain pientä mainitsemista väkisin yrittäisi kaivaa miehen toiminnasta viikonloppuna, niin kestovaippojen käsittlyssä oli pientä korjattavaa. Likavaipat löytyivät kaikki vedettömästä ämpäristä, imut ja kuoret kaikki sisäkkäin. Mietin kuumeisesti miten ilmaisisin asian, niin ettei menisi mäkätykseksi ja ettei vaikuttaisi siltä että olen tyytymätön koko viikonlopun toimintaan. En keksinyt muuta tapaa kuin töissä opitun neutraalin palautteen. Lähetin siis äsken miehelle sähköpostia:   

Kestovaipat ovat kivoja ja helppo tapa säästää rahaa muuhun mukavaan. Jotta kestovaippojen käyttäminen sujuisi helposti ja miellyttävästi, on niiden käytössä hyvä ottaa huomioon oikeanlainen säilytys käytön ja pesun välillä.

* Jos vaippaan on tullut ainoastaan pissaa, erottele kuori- ja sisävaippa toisistaan ja laita osat erillisinä likavaippapussiin.
* Jos kysessä oli ainoastaan pissavaippa ja kuorivaippa ei ole vielä ollut käytössä pitkäään, voi sen vielä käyttää myös uudestaan, vaihtamalla vain imuosan.
* Jos vaippaan on tullut kakkaa toimi seuraavasti: ota sisältä imuosa pois ja laita imu likavaippapussiin. Huuhtele kuorivaipasta kakka wc-pönttöön. Laita huuhdeltu kuorivaippa likavaippaämpäriin.
* Likavaippaämpärin veteen on hyvä lorauttaa hieman etikkaa, joka vähentää hajuhaittoja. Vesi tulisi myös vaihtaa päivittäin. Erityisen tärkeää on, että vettä on ämpärissä niin, että kaikki likaiset vaipat peittyvät.
*Likavaippapussin suu on hyvä sulkea huolellisesti hajuhaittojen estämiseksi.

On tärkeää, että imu- ja kuoriosa erotellaan heti. Osia ei voi pestä sisäkkäin. Jos osat on säilytetty sisäkkäin, niiden erottaminen on pesuun laitettaessa äärimmäisen epämiellyttävää hajun takia ja hankalaa märkyyden takia.

yst.terv. pyykkivastaava

Ei ole mies vielä reagoinut postiin.
Kumma miten töissä moinen posti ois "rakentava palaute" ja näin kotona "naljailu". 

5 kommenttia:

 1. Huippuohjeet tällaiselle kestovaippojen kokeilua vielä odottavalle, kiitos! Ehdinkin jo pähkäillä että mites niitä likaisia oikein säilytetäänkään ennen pesua. Vielä jos ystävällisesti valotat noviisille että millainen on kunnon likavaippapussi, niin noviisi tuntee olonsa turvalliseksi ja lähtee kestovaippa- ja likavaippapussikaupoille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on käytössä Kestovaippakaupan iso vaippapussi: http://www.kestovaippakauppa.com/product_details.php?p=1394

   Pussi on tehty pul-kankaasta, eli samasta kankaasta mitä käytetään vaippojen kuorissa. Pitää kosteuden sisällään. Sinne vois laittaa ne kakkavaipatkin, mutta mun mielestä ne alkaa haista, kun ovat ihan märkiä huuhtelun jäljiltä. Jos nyt hommaisin, niin valitsisin vetoketjullisen. Tuon narun kanssa nimittäin välillä saa taistella ihan kauheesti.

   Poista
 2. Hienoa, että reissu meni hyvin!!! Vaihtelu virkistää. :)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, että reissu meni hyvin :))

  Ja ps. Meillä ei vaippoja erotella, olen omaksunut patalaiskan (mutta toimivan!!) systeemin: taskuvaipat imuineen päivineen kuivaan kannelliseen roskakoriin ja sieltä nakkaan suoraan koneeseen. Kone pesee 60 asteessa ja linkouksessa osa imuista tulee ulos itekseen - osa ei. Mutta pestyjä yhtälailla kaikki. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanko oikeasti väität, että niistä tulee puhtaita? Mä en suostu käyttämään edes rytyssä pestyä sukkaa. Oonko mä tässäkin asiassa vaan neuroottinen?

   Poista