perjantai 25. marraskuuta 2011

Lähes selkärankainen

Ha-haa! Kerrankin muistin ajoissa Älä osta mitään -päivän.Kannatan moisia päiviä kovasti. Earth Hour, autoton päivä jne. Kaikki hyviä tapoja muistuttaa ihmisiä siitä, että omia kulutustapoja kannattaa kyseenalaistaa.
Mun kohdalla ongelma on se, että mua pitäis muistuttaa siitä, että mua muistutetaan. Edelliset vuodet on järjestäen menneet niin, että illalla kotona oon tajunnut päivän olleen äom-päivä. Tai jos olen sen jo päivällä tajunnut, on ollut jotain mitä varten on ollut aivan pakko ostaa.

Tuo "pakko ostaa" on tietenkin suhteellinen ilmaus. Kerran ainakin oli pakko ostaa lääkkeitä. Se kai käy oikeana syynä rikkuroida? Entä se, että isoäiti on tulossa kylään ja on unohtanut edellisen päivän kauppareissulla olennaisen aineksen kuivakakkutaikinasta? Onko riittävä syy autoilla autottomana päivänä, jos työmatka kestää 2h julkisilla, pääsee 12h työvuoron jälkeen vasta klo21 ja seuraavana aamuna pitää olla taas klo7 paikalla? Saako Earth Hourin aikana mennä saunaa, jos juuri silloin on vakituinen vuoro taloyhtiön sähkösaunassa ja se lämmitetään kuitenkin?

Tänään onneksi ei tarvitse miettiä asiaa. Tänään en osta mitään. Ei ole tarvetta. Sen sijaan surffailen nettikauppojen sivuilla ja suunnittelemaan mitä tilaan huomenna levykaupasta ja mitä sunnuntaina ehkä käydään ostamassa Ikeasta. Tietenkin samalla hyvin kriittisesti omia kulutustottumuksiani pohtien.

2 kommenttia:

  1. Tuossa alussa pitäisi olla linkki Älä osta mitään -päivän nettisivuille, vaan eipä ole. Tässä osoite:

    http://www.alaosta.fi

    VastaaPoista
  2. Mua taas jotenkin kismittää älä-osta- ja autoton-päivä jutut. :D Siis toki pyrin arjessa olemaan ostamatta turhuuksia ja käyttämäään julkisia jne. Joten yksi päivä ei tee muutosta - etenkin jos kumminkin seuraavana päivänä viimeistään täytyy hakea se maitopurkki (kävellen).

    Mutta muuten tykkään - tuo earth our on ihan huippu! Siis sen tajus sielläkin, kun kiikku iltaisin pilvenpiirtäjän huipulla. Mikä valtava merkitys niillä energiansäästölampuilla onkaan, kun koko horisontti joka suuntaan hohtaa sähköä.

    VastaaPoista