tiistai 8. marraskuuta 2011

Levosta kiitollinen

Mies on viime päivät loistanut ihanuudellaan. Aamuisin ennen töihinlähtöä on se siivonnut edellisen illan jäljet, tyhjentänyt tiskikoneen, laittanut pojille aamupalan ja syöttänyt vielä toisen. Erityisen iso asia mulle on ollut tiskikoneen tyhjentäminen. Ei mitenkään vaativin homma tässä talossa, mutta siksi nimenomaan. Se on sellanen ärsyttävä pikkuhomma, mikä pitäis jaksaa tehdä joka päivä. Sellanen mikä menee nopeasti ohi, mutta jonka aloittaminen multa vaatii ihan älyttömästi. Mun koko päivä on helpompi ja parempi kun mies on aamulla tehnyt tuollasen pikku jutun. Saan ruuan jälkeen aina tiskit suoraan koneeseen, eikä ne kasaannu hermoja raastavaksi vuoreksi tiskipöydälle.
Pitäis varmaan muistaa miehelle kertoa, kuinka kiitollinen olen. Hävettää kun en oo muistanut kertaakaan kiittää.

***

Viikonloppu oli kiva. Perjantai meni pakatessa ja sillon tuntui, ettei mikään voi olla moisen säätämisen arvoista. Lauantai aamuna syötettiin pojat, pakattiin auto ja lähdettiin parin tunnin ajomatkan päähän mummolaan. Ennen kuin autosta oltiin kunnolla pihalle päästy, oli mamma jo juossut ulos vastaan. Sama innostunut meno jatkui koko vierailun ajan. Sitä oli herttaista seurata. Bee tuntui unohtavan olevansa flunssassa. Hymyili ja leperteli isovanhemmilleen jatkuvasti.  Aa oli oma rauhallinen itsensä, eikä ympäristön vaihtumine tuntunut häntäkään häiritsevän.

Minä nautin kaikin siemauksin innokkaista apukäsistä, valmiiksikatetusta pöydästä, miehen kanssa tehdystä lenkistä ja saunasta. Kun appivanhemmat ovat vielä miellyttävää keskusteluseuraa, niin viikonloppu tuntui enemmän kuin kaiken vaivan arvoiselta. Eiköhän me aika nopeasti lähdetä uudestaan kyläilylle.

***

Lauantai illan harmiksi huomasin inhottavan tunteen kurkussa. Eiliseen mennessä tunne yltyi oikein kunnon flunssaksi. Päivä oli raskas ja ilta raskaampi. 10h unet (kiitos rakkaan mieheni) kuitenkin tuntuu tehonneen ja tänään olo on jo hurjasti parempi. Voi kun tää tosiaan menis näin helpolla.


Pitäisköhän sitä isänpäiväksi keksiä jotain oikeen mukavaa miehelle kiitokseksi kaikesta ihanuudesta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti