torstai 10. marraskuuta 2011

Ylen vammaisiltaa odottaessa

En pääse irti Taina K:n aiheuttamasta kohusta. Harmittaa koko juttu. Miten tässä kävi niin, että juttu jäi ainoastaan pyörimään Tainan ympärillä ja se todellinen aihe unohtui täysin? Vaikka olenkin sitä mieltä, että tuollasia ei sivistysvaltiossa voi julkisesti laukoa, niin silti perun sanani siitä, että Taina ansaitsee kaiken ryöpytyksen mitä tää sille on aiheuttanut. Tappouhkaukset ei myöskään kuulu sivistykseen, eikä kukaan ansaitse niitä.

Mihin jäi kunnolliset keskustelut siitä, miksi edelleen kehitysvammaisuutta pelätään? Missä on perustellut asiantuntevat puheenvuorot siitä mitä kehitysvammaisuus tarkoittaa ja mitä hyötyjä intgraatiosta ja inkluusiosta on kaikille? Toivon kehitysvammaisten etujärjestöjen jo suunnittelevan näkyviä kampanjoita kehitysvammaisuustietoisuuden lisäämiseksi. Tiedon lisääminen on ainoa tie ymmärtämiseen ja hyväksymiseen.

En olisi uskonut, että otan tän koko jutun näin henkilökohtaisesti. En tiedä kertooko se, että olen oikealla alalla vai, että mun pitäis nopeasti keksiä joku uusi urapolku kun tähän alaan oon niin tunteellisesti sitoutunut?
Taidan kaivaa esiin Simo Vehmaksen kirjoitukset ja imeä niistä lohtua.

Vahva tunne siitä, että tästä aiheesta jatketaan vielä..

1 kommentti:

  1. http://www.nelonen.fi/ohjelmat/maria/kaikki-maria-videot?vt=video&vid=207535 Oletko muuten katsonut tuon?

    VastaaPoista