keskiviikko 4. tammikuuta 2012

5kg

Eilen oli Aan fysioterapia. Varovasti sanoin alkuun, että mielestäni joulun aikana on tapahtunut selvää edistymistä. Eipä olis tarvinnut kertoa, poika nimittäin näytti itse. Oli huikeaa seurata kuinka terapeutti sai pojan innostumaan ja tekemään ties mitä. Kyynel meinasi silmään tulla kun katseli ukkelin touhuja.

Hiukan alkoi huolettaa, kun jumpan lopuksi Aata ei meinannut millään saada rauhoittumaan. Fyssari mainitsi, että joillain lapsilla kierroksien tippuminen kestää. Oisin niin kovasti toivonut, että meidän pojat ei ois niitä lapsia, mutta taitaa olla turha toive.

Illalla kun oli saanut levättyä ja syötyä kunnolla, poika järjesti vielä näytöksen isällekin uusista taidoistaan. Ensimmäistä kertaa näin, että Aa todella halusi itse kääntyä vatsalleen, tavoitteli tohkeissaan leluja ja nosti itseään käsien varassa ylös.

Tänään käytiin Aan kanssa puntarilla. 5kg täynnä!


***


Omat lomalla kerätyt voimani riittivät tähän aamuun. Aamulla kaikki harmitti, väsytti ja raivostutti. Se että Been maitojauhe oli loppu. Se että Aa ei suostunut syömään, vaan venkoili, sähläsi, vuoroin nauroi ja itki. Se että neuvolaan piti ehtiä niin, että tiesin oman aamupalani olevan kiireinen. Se että mies nukkui yli herätyskellon ja vetkutteli töihin lähtöä. Tälle illalle oli sovittu, että saan mennä käymään kaupoilla yksin. Miehen liukuvat työajat tekee sen, että mitä myöhempään mies on töissä, sitä myöhäisemmäksi siirtyy kauppaan lähtöni. Ja mitä myöhäisempi on kauppaan meno, sitä väsyneempi olen ja sitä vähemmän saan iloa kotoa poissa olemisesta.

En tiedä näkyikö mielentilani naamasta vielä neuvolassakin. Joka tapauksessa, neuvolantäti alkoi kysellä, olisiko meillä tarvetta kotiavulle. Lupasi selvitellä, millainen tilanne neuvolan ja kunnan kotiavulla on, jos vaikka edes aina silloin tällöin ehtisivät meille. Minä pääsisin rauhassa kauppaan, tai vaikka hierojalle tai punttikselle olkapäätäni kuntouttamaan.
Tuli hyvä mieli jo siitä, että asiaa edes ehdotettiin.

1 kommentti:

  1. Onnea uusista taidoista ja kiloluvuista :)Ja toivottavasti saat apua myös jaksamiseen.

    VastaaPoista