perjantai 13. tammikuuta 2012

Neuvolakäynti

Käytiin ensimmäistä kertaa tapaamassa neuvolalääkäriä. Mukavan oloinen. Onneksi oli, nyt sain nimittäin sanottua paljon tarpeellisia asioita ääneen. Jos se ois ollu varmaan millanen tahansa muunlainen, en ois saanu sanottua mitään. Nyt jäi tunne, että ne oikeasti tietää millanen meidän tilanne on. Neuvolantäti sanoi viimeiseksi, että soittaa saa millon vaan jos tuntuu, että raja tulee vastaan. Jäi turvallinen olo.

Beellä kaikki oli taas ja edelleen kunnossa. Lääkärikin totesi, ettei ulkomuodon, olemuksen tai taitojen peruustella uskoisi keskoseksi. Lääkäri tajusikin jossain kohtaa testaavansa pojalta 8kk taitoja, eikä niitä 5kk, joka on kehitysikä ja joita vasta pitäis testata. Äitiä kauhistuttaa pojan vauhti. Toisaalta on levollinen mieli, että veljen takia liian aikasin syntymään joutunut on selvinnyt keskosuudestaan ilman jälkiä. (Tai no, yksi konkreettinen jälki, arpi selässä duktus-leikkauksesta, mutta kuka moisia laskee.)

Aa oli ihan parhaimmillaan lääkärin käsissä. Ei kitinää eikä narinaa, vaan hymyili. Keskola on kasvattanut luonnetta.. Kaikki muu meni hienosti, mutta painon kohdalla taas pysähdyttiin.
Grammoja on tullut viime kerrasta kovin vähän. Puolet vähemmän kuin olisi pitänyt. Oma arvioni on, että se johtuu aktiivisuuden lisääntymisestä. Poika on innostunut fysioterapeutin opastuksesta ja touhottaa menemään kamalaa vauhtia aamusta iltaan. Onhan tuon touhottajan pakko kuluttaa hurjasti verrattuna muutaman viikon takaiseen köllöttelijään. Ruoka annoksetkin ovat nouseet, ei vaan ilmeisesti riittävästi.

Pelkään ravintoterapeutin tuomiota. Tänään en saanut terapeuttia langanpäähän, joten viikonlopun yli pitää jännittää. Koitan olla vatvomatta asiaa ja olla näkemättä painajaisia napista..

**

Lenkkeilyt tyssäsi sitten taas. Alkuviikosta en ehtinyt ja keskiviikosta eteenpäin on ollut aivan karmivat kelit. Piha on ansoitettu hennon lumikerroksen alle piilotetulla jäällä.
Yritän kuluttaa aikaani enemmän jumppapallon päällä. Jumppakuminauhan sain kaivettua kaapista olkapään kuntoutusta varten. Edes jotain.

1 kommentti:

  1. Hienoa että Beellä sujuu hyvin. Aalle tsemppiä, omaan tahtiin :) Kiva kuulla myös että teidän neuvolalääkärinnekin oli ok.

    VastaaPoista