maanantai 26. maaliskuuta 2012

Vessaharja ja naapuri

Tuohduin viikonloppuna. Oikein syvää kuohuntaa sisälläni aiheutti useampikin asia. Ylimmäksi nousivat kuitenkin vessaharja ja naapuri.


Vessaharja

Kävin lauantaina kahmimassa kirjastosta pinon sisustuskirjoja ja lehtikioskilta läjän sisustuslehtiä, inspiraatioksi. En löytänyt toivomaani mahtaa ideaa, mutta paljon muuta kyllä. Erityisen vaikutuksen teki Divaani lehdessä ollut artikkeli iltalialais-intialaisen perheen kodista Balilla.
"Pihalla perheen munainnostus saavuttaa huipennuksesna. Pensaiden keskellä nököttää ihmistä suurempi valkoinen mokkula, joka toiselta puolelta paljastuu vessaksi. Huussissa on pönttö ja pikkuruinen käseinpesuallas sekä hienot maisemat villiin vihreyteen."

Munavessa kaikessa kummallisuudessaan (jollain ihmisillä on vaan liikaa rahaa) ei kuitenkaan saanut minua tuohtumaan, vaan hermostumisen aiheutti siis vessaharja. Vessaharja ei ollut tuolla munavessassa vaan sivulla, jossa esiteltiin tämän hetken trendituotteita. En tiedä miksi tulin vilkaisseeksi pienellä painetusta tekstistä juuri tuon Vipp-sarjan tuotteiden hinnat. Luulin alkuun tekstissä olevan kirjoitusvirheen: "hammasharjakuppi 69e, saippuapullo 99e, wc-harja 165e, roskis 209e ja pyykkikori 275e". WC-HARJA 165e!!?!!?

Ymmärrän kyllä miksi design maksaa. Joku on käyttänyt hurjasti aikaa ja vaivaa kehittääkseen hyvistä materiaaleista viimeistä silausta myöden harkitun tuotteen ja ohessa monesti keksinyt jotain uutta ja mullistavaa käyttöä helpottavaa tai parantavaa. Yli hilseeni menee kuitenkin, miten vessaharjaa on mahdollista kehittää? Sini on jo kehittänyt vessaharjan täydelliseksi lisäämällä harjaan koukeron, jolla voi puhdistaa myös kourun alta ja mahdollistamalla harjaosan vaihdon. Mitä muuta vessaharjalta voi enää kaivata? Tietenkin olisi kiva, jos vessaharja sopisi sisustukseen ja näyttäisi kauniilta, mutta 165e on ulkonäöstä aika härski hinta. Sitä paitsi, jos on varaa maksaa vessaharjasta 165e, ei varmaankaan tarvitse sitä itse käyttää.


Naapuri

Meillä oli viime viikolla asunnossa kolme näyttöä. Yksi yksityisnäyttö ja kasi yleistä. Molemmilla kerroilla yleiseen oli päättänyt myös tulla utelias naapuri. Ensimmäiseen näyttöön arki-iltana klo17 tuli naapurin mies humalassa. Toiseen näyttöön sunnuntaina tuli eri naapuri, tällä kertaa selvinpäin, ihan vaan sabotoidakseen. Oli kommentoinut kaikkea välittäjän kertomaa, haukkunut asunnon ja huudellut kuinka koko kämppä on homeessa. Erityisesti eteinen ja keittiö ovat kuulema kärsineet pahoista kosteusvaurioista.

*huoh*

Asuntomme ei ole homeessa. Välittäjä oli ymmärtänyt naapurin olevan naapuri ja oli jättänyt ommentit omaan arvoonsa. Tilanne oli kuitenkin yltynyt ja lopulta välittäjän oli ojennettava naapuriamme melko kovasanaisesti.

Kyllä minä niin mieleni pahoitin. Eihän tää mee ikinä kaupaksi, jos joka näytölle tulee joku naapuri terrorisoimaan! Vaikea on varmaan välittäjän pokkana selittää, että on mukava talo ja naapurusto, jos tuollasia on aina paikalla. Ja kun kaikenkaikkiaan talossa ja pihapiirissä ON mukava ilmapiiri ja kivoja naapureita.
Vai pitääkö asiaan yrittää suhtautua positiivisen kautta, että me ollaan kertakaikkiaan niin kivoja naapureita, että meistä ei haluta luopua? Ei pidä. Huono ihminen on tuo naapuri ja tilille tekemisistään pitäis saada.

Täytyy varmaan ensi näytölle palkata kaikki kivat naapurit hymyilemään, tuoksumaan pullalta ja juttelemaan mukavia. 

8 kommenttia:

 1. Voihan harmitus tuon naapurin sabotoinnin kanssa. x(

  On kyllä hintavia sisustustuotteita :D Minusta meijän (design) wc-harja, jonka joulun jälkeen ostin (ja ensinmäinen jonka olen itse hommannut) niin oli jo melko tyyris maksaessaan 26 euroa. Mietein kyllä pitkään että onko mitään järkeä maksaa noin paljoa wc-harjasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Mä olen tähän asti elänyt maailmassa, jossa 10e on vessaharjan korkein kohtuullinen hinta.

   Poista
 2. No huh huh, mitä naapureita. :) Eikö heillä tosiaan ole muuta tekemistä?! Pistää kyllä kovasti ihmettelemään tuollainen käytös.

  VastaaPoista
 3. :)
  Ei saisi nauraa...mutta en voi välttyä ajatukselta, että rappiksessa juoksee joku naapuri ja huutelee: "yhtään eioo hometta, ottakaa pullaa!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)
   Eiku mä ajattelin, että ku kiinteistövälittäjä Kaisalla oli sellasta suihketta, joka haisi puhtaalle pyykille, niin nyt kivat naapurit tulee tänne pullantuoksusuihkeelta haisten.
   Vaikka toi ois kyllä varmaan tehokkaampaa! Oishan se sellanen omaleimainen lisä tuollanen juoksenteleva ja huuteleva naapuri.

   Yks ei-naapuri lupas tulla tänne ens näytöllä ja huomautella kova äänisesti "onpa kiva asunto, ei täällä ainakaan hometta oo, taidan tarjota tästä heti kohta aika tukun rahaa".

   Poista
 4. P.S. Sinulle on tunnustus blogissani.

  VastaaPoista
 5. Sinulle on tunnustus myös minun blogissani :)

  VastaaPoista
 6. Minä taas tunnustan että tajusin vasta nyt, että sinulla on blogi! *nyt hävettää* Ahmin jo ensimmäisellä sivulla näkyvät tekstit ja aion paneutua loppuihin ajan kanssa. (=Kun tulen tänään hierojalta.) :)

  Ja hei, osta niitä puolivalmiita patonkeja kaupasta tai pakastettuja raakapullia ja paista pellillinen just ennen seuraavaa näyttöä. ;)

  VastaaPoista