maanantai 12. maaliskuuta 2012

What would inno-Marko do?

Meillä on uusi koti!
Tai ei se nyt vielä ihan ole meidän, ei ole lainapapereita eikä kauppakirjoja allekirjoitettu, mutta tarjous on tehty ja hyväksytty. Hyvältä tuntuu. Mahtavalta oikeastaan. Vähän hirvittääkin kun velkataakka tuplaantui, mutta siltikin väitän että aika kohtuullisesti meillä on lainaa.

Eilen kävi välittäjä arvioimassa nykyisen asuntomme ja tekemässä välityssopimuksen. Loppuviikosta tulvat kuvaamaan asunnon ja siihen mennessä tää pitäisi stailata. Välittäjä onneksi käytti sanaa raivata mikä miedä kohdalla on paremmin osuva ja ymmärretty sana.

Tykkään sisustaa ja välittäis millasta ympärilläni on. Pientä pintaremonttia -ohjelman sedät ja tädit ois silti hyvin tervetulleita käymään ideoineen. Meidän tyyli on melko boheemi, eikä missään nimessä inno. Meiltä ei löydy ainuttakaan valkoista seinää, eikä meillä ole mietitty onko joku tehosteväri ja sitä pitäisi olla silloin vaan yhdellä seinällä. Tykätään mummonmökkityylistä ja kirjastomaisuudesta. Meidän lähes kaikki huonekalut on keräilty sukulaisilta ja kirppareilta. Lisäksi meillä jäi poikien syntymän takia remontti viimeistelemättä. Eilen lepopäivän sijasta kävimme huonekalu- ja rautakaupoissa hakemassa kylppäriin peilin, vähän maalia ja listoja. Kaupan päälle tää asunto on sellasessa kohdassa, ettei tänne paista aurinko oikeen koskaan, eikä täällä saa mitään kasveja pidettyä hengissä.
Kaikenkaikkiaan meidän asunto ei taida olla se välittäjän unelmakohde. Ei oo sellanen mitä mainostetaan avarana ja valoisana, mistä on kivoja valkoisen hehkuvia tunnelmakuvia jokakodissa. Epäilen, että myynti-ilmoituksen otsikkona on "persoonallinen kolmio luonnon helmasta" tms ympäripyöreetä.

Onneks tältä alueelta ei ole tämän kokoisia asuntoja muita tällä hetkellä myynnissä. Tää on suosittu alue ja tää talo on vielä alueen parhaiten hoidettuja. Välittäjä oli hyvin luottavainen että kohtuullisessa ajassa ostaja löytyy ja vieläpä sillä hinnalla mikä me tästä haluttais.  

**

Aa nousi viikonloppuna istumaan. Tuntui itsekin olevan melkoisen ylpeä uudesta taidostaan.

Poika on niin meneväinen ja kehittyy kovaa vauhtia. Ylösnouseminenkaan ei enää kaukana vamasti ole. Olen alkanut jo miettiä kenkien hommaamista ja kevääksi varmaan tarvittais myös hiekkalaatikko vaatteet. Ongelmana on, että poika on edelleen kovin kovin pieni. Housut 56 kokoa ja bodyt 62. Ei tuon kokoisille tehdä vielä kurassapeuhausvaatteita. Tuollasille tehdään vaunussamakaamisvaatteita. Jalan mittasin tänään olevan 8,5cm. Ristiäisiin hommatut tossut koko merkinnällä 13/14 mahtuivat vielä (olivat ristiäisten aikaan ihan naurettavan isot). En tiedä mistä löydän noin pienet kävelykengät tai sandaalit. Toivotaan, että poika ottaa kunnon kasvuspurtin kuukauden sisään.

7 kommenttia:

 1. Meillä on aika pienikokoinen tyttö (ainakin neuvolan käyrien mukaan), 1,5v ja 77cm/9kg. Viime keväänä käytettiin hiekassa mönkiessä 80cm kurahousuja, joista lahkeensuut kumilenkillä kiinni. Kun ei vielä kunnolla kävellyt, en kokenut kenkiä tarpeellisiksi. Nyt samat housut menee sit kumppareiden kanssa :) Ja ekat kävelykengät nyt syksyllä oli kokoa 20, ja käytettiin niitä villasukkien kanssa...

  VastaaPoista
 2. Onnea jo melkein oman uuden kodin johdosta. :) Toivottavasti myös nykyinen/vanha mene nopeasti kaupaks.

  Ja upeasti näköjään Aa:kin teillä kehittyy. Jossain vaiheessa kirii veljensä ihan silmissä. :)

  VastaaPoista
 3. Onnea asunnosta!!! :)) Tiedän tunteen, kun omasta tarjouksen hyväksymisestä ei ole vielä kahta kuukauttakaan. Toivottavasti saatte pian hyvän hintaan nykyisenkin kaupaksi.

  ***

  En tiedä oletko tutustunut Keskosvanhempien Kevyen omaan shoppiin: http://shop.kevyt.net/product_catalog.php?c=30

  Siellä on myös pienikokoisia kuravaatteita. :) Ja nimenomaan juuri näille meidän mini-ihmeille. Tosin pienimmän shopin kurahaalarit on 70 cm.

  Myös kevyen foorumilla on kirpputorissa toisinaan pieniä vaatteita myynnissä.

  Listaanpa tähän myös muiden vinkkejä minikengistä:
  "Piedro-merkkiset ensiaskelkengät koossa 15 ja 16 Turun Tukikohdasta. Kenkäparille tuli hintaa postikuluineen hitusen päälle 100 €. Lassin fysioterapeutti oli kenkiin todella tyytyväinen, kuten mekin."
  "löysimme K-kengästä Supefit-merkkiset ensiaskelkengät koossa 17 ja ne ovat nyt olleet käytössä villasukan kanssa. Onneksi on ollut leuto syksy :) Kenkien hinta oli noin 55 €"

  Osa on saanut kenkiin sairaalasta maksusitoumuksen.

  "superfit valmistaa kenkiä koosta 17 alkaen. ovh54e mutta pienimpiä kokoja saattaa löytää alesta.
  Löytyy esim.k-kengästä."

  "Me ollaan saatu pienikokoiselle neidillemme keskussairaalan maksusitoumuksella ensikengät mittatilauksena, noin kokoa 14. :D Fysioterapeutin kanssa niistä juteltiin ja lääkäri kirjoitti lausuntoonsa suosituksen (ylilääkäri ilmeisesti vielä hyväksyy ko. asian)."

  "Tilasin nyt sitten Brandokselta jotkut Ralph Laurenin tossut kokoa 16. Niissä oli "oikea" pohja ja vaikuttivat ihan jämäköiltä. Hinta oli 49 euroa"

  Toivottavasti oli apua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli apua. Täytynee ottaa toi kenkäasia esille fyssarin kanssa. Tuosta keskustelupalstasta on varmasti apua haalareiden etsimiseen.

   Poista
 4. onnittelut uuteen kotiin! (vaikka tuleekin teitä ikävä...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meilläkin taitaa tulla teitä ikävä. Erityisesti niinä kaikkina tulevina päivinä kun syödään kärventynyttä tai pöydälle pilaantumaan jäänyttä ruokaa..

   Poista
 5. Mä varmaan ostaisin teidän asunnon jo tuon sisustuskuvauksen perusteella. :D Kun me käytiin tämän meidän nykyisen asunnon näytössä (kahdessa, vaikka tiedettiin jo ekan jälkeen, että tämä se on) niin kaikki muut tyypit siellä kommentoi välittäjälle jotain "ei oo oikein meidän näköinen", "ei tunnu omalta". Ja me kuljettiin silmät utuisina huoneesta toiseen eikä oltais millään maltettu lähteä pois. Ne muut ois varmaan kaivannut sellaista stailattua. Tai raivattua. :) :)

  VastaaPoista