torstai 29. maaliskuuta 2012

Pikku pöllö ja iso kröhä

Käytiin tänään näköpolilla ja kotiin tultiin silmälasien kanssa. Näkö ei sinänsä ole Aalla huono, mutta taittovirhe on niin eritasoinen silmissä, että suurena riskinä laiskasilmä. Niiden ehkäisemiseksi sii tulee lasit jo nyt.
Saatiin vasta kehykset. Linssien maksusitoumus ja resepti tulee perästä ja ne tehdään sitten optikolla. Voi mennä toista kuukautta. Se oiskin toivottavaa, sillä nuo pokat on valtavat vielä tuon päähän. Jospas poika vaikka tässä välissä vähän kasvais, eikä nuo näyttäis ihan noin hölmöiltä sen päässä. Melkonen pöllö tuli ukosta.

Lasien kanssa tais tulla vastaan taas sama ongelma kuin kenkien ja syöttötuolin kanssa. Aa on liian pieni kaikkeen. Oon tuskaillut viime päivät erityisesti syöttötuolin kanssa. Fyssari painostaa laittamaan pojan jo pöydänääreen syömään kunnolliseen asentoon. Vaan kun ei ole syöttötuolia maailmassa, johon noin pienen saisi hyvässä asennossa istumaan. Ihmettelein fyssarille, että miten me muka ollaan nyt ekat ja ainoat tässä tilanteessa. Onhan niitä muitakin pikkukeskosia, pienempiäkin. Fyssari totesi, että Aa on pieneen kokoonsa nähden niin kovin hyvin kehittynyt. Yleensä tuon kokoinen keskonen ei ole vielä lähelläkään tätä kehitystasoa.  Noilla viikoilla ja grammoilla syntyneillä on yleensä niin moninaisia ongelmia, että kehitys häiriintyy väkisinkin.

Olen tietenkin iloinen siitä, että poika on kehittynyt käsittämättömän hyvin. Ja siitä, että meillä niitä ongelmia on aivan ihmeellisen vähän. Mutta harmittaa, että ei olekaan sitä toista perhettä keneltä saada hyvät vinkit ja neuvot, kenties vanha syöttötuoli. Nyt pitää kaivaa se sisäinen leijonaemo ja koittaa jotenkin järjestää mittojen mukaan fiksattu tuoli, kengät ja silmälasit. No onneks silmälasit ja kengät on helppo homma. 

Tuolia käytiin eilen testailemassa lastentarvikeliikkeessä. Mitään tuolia ei saanut mukattua sopivaksi. Fyssari oli käynyt sairaalan apuvälineet läpi, eikä sielläkään ollut mitään sopivaa. En keksi muuta ideaa kuin teettämisen, mutta kustannukset hirvittää.

*

Bee krohisee ties kuinka monetta viikkoa. Edellisen flunssan jälkikrohinat eivät olleet vielä kunnolla ohi kun tuli uusi flunssa. Nyt sen jälkikrohinat on kestäneet toista viikkoa. Yritin tänään päästä lääkäriä tapaamaan ohessa kun sairaalalla oltiin näköpolilla. Lääkäri ei ehtinyt tavat, mutta juteltiin puhelimessa ja ens maanantaina tarkistetaan pojan röörit. Huolettaa, että siellä on joku kytevä korvatulhedus tai pahempaa, keuhkokuume. Siltä kun vastoin kaikkia odotuksia ollaan säästytty tähän asti.

*

Väsyttää. Viikonloppu meni hurinalla, enkä ehtinyt yhtään arkea enempää nukkumaan. Arkena on perukauran lisäksi muuttopuuhat ja ne vie kaikki loputkin mehut. Mies katseli eilen mua säälivästi, kuulema mun silmät jo punottaa väsymyksestä. Allergiaa se on, sanon minä. Mutta en kiellä ettenkö olisi väsynyt. Vaan kerkee sitä sitten myöhemminkin nukkumaan. Ens viikolla on muutto, että ehkä sitten jo pääsiäisenä joku aamu uudessa kodissa.


**


Oon saanut tunnustuksia. Parikin. Kiitos niistä! Palaan asiaan lähiakoina, paremmalla ajalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti