tiistai 17. huhtikuuta 2012

Kotimaisema

Vaikka ois aihetta kirjoittaa taas ja edelleen siaraskertomusta, niin en sitä tee. Kiellän todellisuuden ja korvaan se haluammallani. Eilinen antoi jo pientä toivon pilkettä keväästä ja hyvästä olosta. Niinpä takerrun tuohon olotilaan blogissani vielä täänäänkin.

Ensimmäisenä aamuna uudessa kodissa avasin silmäni ja näin niin kauniin maiseman, että meinasin pakahtua niille sijoilleni. Aurinko paistoi, linnut lauloi, mies ja pikku-ukot nukkui sulosesti vieressä. Ikkunasta näkyi taivasta ja puiden latvoja.


Näkymä makuuhuoneemme ikkunasta.

Jos voisin päättää mielivaltaisesti maailman faktat uudelleen, niin ikkunastani näkyisi merta ja mäntyjä. Asuisin jossain missä ei kuuluisi muuta kuin lunnon suhinaa. Silti kotoani olisi vain parin kilometrin matka jokaisen tärkeän ihmisen luo, töihin, harrastuksiin, kauppaan, postiin, teatteriin, mahtaviin ravintoloihin jne.
Kun en maailmaa voi napani ympärille kieputtaa, on tyydyttävä seuraavaksi parhaaseen. Kerrostaloasuntoon mukavassa lähiössä, palveluja lähellä ja iso osa tärkeistä ihmisistä kohtuullisen etäisyyden päässä. Ikkunasta näkyy puita ja taivasta, kuuluu linnun laulua ja tuulen huminaa. Merta en saanut, mutta onneksi tässä kaupungissa tuulee aina mereltä.


Olohuoneen ikkuna.


Tänään ei paista aurinko. Kuvat on otettu eilen. Pesin lattiat ihanalla uudella parketinpesuaineella, joka levittää koko asuntoon sellaisen ihanan kesäsateen tuoksun. Sellainen mahatava raikas tuoksu kun kuuman paahteisen päivän jälkeen sade viilentää asfaltin. Hetken aikaan taas vaan tuijottelin ikkunoistamme ulos, tuoksuttelin raikkautta, kuuntelin lintujen viserrystä ja mietin kuinka hyvin tulin valinneeksi uuden kotimme paikan. Mahdanko vielä 40 vuoden päästä tuijotella näitä samoja mäntyjä hymyillen tyytyväisenä elämäni onnea? Toivon niin.


Parvekkeen maisema.2 kommenttia:

  1. Teillä on kyllä kertakaikkisen upeat maisemat (kadehdittavan upeat). :)

    VastaaPoista
  2. Onnea uuteen kotiin! Ja samaa mieltä olen, onnea on metsämaisema omista ikkunoista :)

    VastaaPoista