perjantai 13. huhtikuuta 2012

Vatsatauti 2.3

Se on täällä taas. Vatsatauti. Viime viikolla mulla kiersi yhden päivän ajan vatsassa. Kuumettakin oli. Meni vuorokaudessa ohi ja jo seuraavana päivänä olin täysin kunnossa. Ensimmäistä kertaa mulla vatsatauti meni helposti ohi.

Keskiviikko aamulla Bee oksensi aamupalat. Flunssa on ollut taas sellainen, että alkuun ajateltiin oksennuksen tulleen limaisuuden takia. Ruokahalu ukkelilta katosi samatien. Ei ole vielä tullut takaisin. Juo onneksi. Oksentelu loppui onneksi jo torstai aamuun mennessä. Eilen käytiin polilla näyttäytymässä lääkärille, joka totesi pojan kotikuntoiseksi. Tulehdusarvot olivat hyvät, leukosyytit viittasivat virukseen. Babyhaalerin käyttö ei onnistu. Been nukkuessa olen pari kertaa saanut lääkkeen menemään. (Vinkkejä vehkeen käyttöön otetaan ilolla vastaan!)

Viime yönä heräsin viiden aikaan Aan oksentamiseen. Oksentelua jatkui parin tunnin ajan, niin että lopulta tuli pelkkää keltaista vaahtoa. Yritin saada pojan hörppäämään pullosta maitoa/velliä/vettä. Mikään ei kelvannut. Vältteli pulloa parhaan kykynsä mukaan hymyillen samalla valloittavasti.

Aamulla soitin lääkärille. Päivystyspolilla on nyt taas merkintä, että saatamme pöllähtää paikalle. Tarkoittaen, jos Aa ei edelleenkään suostu juomaan mitään tai oksentaa kaiken juomansa aina tai lopettaa pissaamisen tai muuten vaan menee huonoon kuntoon, niin silloin mennään. Mainitsipa lääkäri vielä viimeiseksi, että jos tuntuu ettemme miehen kanssa enää vain jaksa ja pysty, niin ottavat vaikka molemmat pojat osastolle yöksi. 

*

Huomiseksi meille on tulossa remppatalkooporukka maalaamaan keittiön ja poikien huoneen seinät. Saa nähdä täytyykö peruuttaa. Toivottavasti ei, sillä ois helpottavaa saada lisää hyllyjä pystyyn noille seinille. Viikonlopulle olin sopinut myös oman menon ystäväni kanssa. Ensimmäinen laatuaan sitten poikien syntymän. Iso harmitus, jos sen joudun perumaan. Tauolle olisi tarvetta.

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti et joudu perumaan omaa tapaamistasi! Meillä on käynyt joka kerta (eli vain kahdesti) niin, että kun ollaan sovittu pojalle hoitaja ja suunniteltu menevämme mieheni kanssa leffaan, niin ollaankin päädytty päivystykseen. :)

    VastaaPoista
  2. Pikaista paranemista!!! Mahatauti on kyllä kurjista kurjin tauti.

    VastaaPoista