perjantai 20. huhtikuuta 2012

Viikon kootut

Oli monta asiaa mielessä, mistä kirjoittaa. Nyt ne kaikki unohtui.

*

Aan asiat etenee. Saatiin linssien maksusitoumus ja tänään käytiin optikkoliikkeessä mittauttamassa silmien väli. Nyt odotellaan 2-3 viikkoa ja sitten pojasta tulee rillipää.
Syöttötuolia mennään apuvälinekeskukseen ens tiistaina mittailemaan. Jos hyvin käy, niin tuo toiselta keskoselta peritty tuoli fiksataan sillä käynnillä sopivaksi ja saadaan se heti mukaan.

Oli muuten taas melkoinen juttu tuokin. Oon asiaa meuhkannut omalle fyssarille, sairaalan fyssarille, lääkärille, hoitajille jne jne ja kaikki on olleet jotenkin vaikeina asiasta. Tullut sellanen käsitys, että tää ois nyt aivan ennen kuulumatonta, että tarvitaan tuunattu syöttötuoli ja kamalan hankalaa tällästä nyt sitten järjestää. Vihdoin saatiin puhelimen päähän oikea ihminen ja asia olikin mitä yksinkertaisin. Jos kerta omasta takaa on tuoli, niin ehdottomasti se fiksataan. Apuvälinekeskuksen fyssari varasi niillä puheilla ajan niin, että paikalle tulee myös puuseppäteknikko, niin saadaan homma hoidettua. Ei kuulema mitenkään uus ja ennen kuulumaton juttu.


*

Pojilla on ollut kova hampaitten kasvattelu viikko. Aalla vihdoin puhkesi alhaalta monta viikkoa pullottanut hammas. Beelle taas on puhjennut jo kolme hammasta tällä viikolla ja toiset kolme tulleet tyrkylle. Uusien hampaiden määrään suhteutettuna ollut rauhallinen ja itkuton viikko.


*

No nyt muistin yhden asian mistä piti tulla kertomaan: Pojat muutti omaan huoneeseen!
Vanhassa kodissa jo huomattiin, että viikonloppuisin kun miehen kello ei soinut, pojat nukkuivat tunnin, parhaimmillaan kaksi, pidempään kuin arkena. Uudessa kodissa kun poikien sänkyjen ja meidän sängyn välissä ei ollut enää edes näköestettä, häiriintyivät pojat entisestään. Aina jos yöllä vähän havahtuivat ja näkivät meidät, alkoi hirveä huuto ja viereen vonkaaminen.

Koska Aankin itku on nyt jo sen verran äänekästä, että sen kuulee viereisestä huoneesta ja itkuhälytinkin siihen reagoi, totesimme että nyt on hyvä hetki siirtää pojat omaan huoneseen. Äitiä ja isää kouraisi sielusta, poikia ei tuntunut homma hetkauttavan. Heti ensimmäisestä illasta nukahtivat nukuttamatta ja nukkuivat aamulla yhdeksään. Oih! Toisena aamuna kissaroikale meni avaamaan poikien huoneen oven, jolloin pojat havahtuivat miehen aamutouhuihin ja niin äitikin sain kerätä luunsa sängystä jo ennen kahdeksaa. Kolmannesta aamusta alkaen ollaan heräilty hieman ennen yhdeksää.

Mietin pitkään huonetta järjestäessä, miten pinnasängyt pitäisi sijoittaa. Pääsyin laittamaan vierekkäin, niin että välissä on yöpöytä. Ppjat näkevät toisensa, mutta eivät ylety pinnojen välistä mäiskimään toista hereille. Ratkaisu oli loistava. Nyt jo parina aamua olen havahtunut siihen, että itkuhälyttimestä kuuluu poikien iloista jututstalua ja naurua. Päätin, että itse nousen vasta jos alkaa itku tai kello tulee yhdeksän. Mikäs niiden siellä ollessa kun tuntuvat toistensa seurassa viihtyvän. Tänään aamulla kun lopulta menin huoneeseen, Aa seisoi pinooja vasten, katseli veljeään ja nauroi, Been kölliessä ja höpötellessä tyytyväisenä omassa sängyssä.

Nää on niitä kaksosuuden parhaita puolia!

*

Eristys murtui. Tänään kun oli mentävä optikolle ja liike sijaitsee läheisessä kauppakeskuksessa. Kun kerta piloille meni kuitenkin, niin päätin nauttia laadukkaan kahvin kauppakeskuksessa olevassa ihanassa suklaapuodissa. Perjantaitarjouksena sattui olemaan kahvi+kakkupala. Tuli syötyä se kakku. Oih!

Palaamme ruotuun eristyksen suhteen. Äitini ollaan valikoitu luotettavaksi hoitajaksi tarpeen tullen, vanhusten kanssa töitätekevä 60+ ei varmastikaan ole se suurin pelon aihe tartuttajana. Ensi sunnuntaiksi sovittiin eka hoito, mulla kun on tarve päästä shoppailemaan (Vihaan shoppailemista, kartan kauppoja ja ruuhkia kuin ruttoa. Nyt on kuitenkin mentävä, sillä vaatekaapissa on ammottava aukko, joka on täytettävä ennen kuin tuo vaateaukko on ainoa mitä pistää päälle.) ja mies kärsii harrastusvajeesta. Riittäshän täällä kotonakin tekemistä, mutta välillä on priorisoitava järjettömästi.


2 kommenttia:

 1. Hienoa, että asiat järjestyivät. Niin se tuntuu monesti menevän. Kun saa langan päähän oikean henkilön, ei asia oikeasti olekaan mikään mutkallinen juttu.

  Teillähän on oikein hammastehdas ;)

  Menipäs hyvin tuo omaan huoneeseen siirto. Ihana, kun lapsosista on seuraa toisilleen ja viihtyvät noin hyvin höpöttelemässä. Ei tarvitse äidin sinkaista heti silmät auki saatuaan liikkeelle!

  VastaaPoista
 2. Onneksi tuo tuoliasia näyttää järjestyvän. :)

  Meillä aikoinaan sen apneahälyttimen kanssa oli hiukan sama. Niin moni väitti ettei sellaisia hälyyttimiä ole tai ettei niitä saa kotiin. Tai ettei niitä tarvita kotona kun toista ei päästetä kotiin jos se apneoi - ja perheterapeutti oli tekemässä musta jo "hullua", eli pelkäs että teen lapselleni jotain väsyneenä ja halus puhua vain siitä eikä itse ongelmasta. Käski sitten vauvaperhetyöntekijänkin yhteen istuuntoon - ja vola! Vauvaperhetyöntekijä sanoi että niitä apneahälyyttimiä saa lainaamosta eikä se ole mitenkää tavatonta että niitä käytetään kotona - etenkin taustat huomioon ottaen. Siihen loppui terapiat (jotka koin ahdistavana) ja vauvaperhetyöntekijän kanssa alettiin valmistella kotiin lähtöä. Eikä hän ollut yhtään huolissaan siitä että olisin vaaraksi omalle lapselleni.

  Meni nyt ohi aiheen,mutta siis, niin turhauttavaa kun asioista tehdään vaikeita. Ja sitten kumminkin on henkilö joka hoitaa asiat yhtä sormea heilauttamalla.

  Ja voi kun tuo osuus kaksosuudesta (ja sisaruudesta) kuulostaa niin ihanalle. :) Ihanan hyvin pojat ovat ruvenneet sitten nukkumaan.

  Minun pitäisi kans päästä vaateostoksilla. Kaikki hyvät vaatteet alkaa olla puhki ja venyneitä. Mutta vihaan myös shoppailua ja ahdistun kauppoja kierrellessä ja sovittaessa... :(

  VastaaPoista