maanantai 2. huhtikuuta 2012

Kit-kit

Korvatulehdushan se. Beellä siis. Aa sen sijaan yrittää puhkaista toista hammasta. Äiti ja isä ovat ihan vaan väsyneitä. Kaikenkaikkiaan aika paljon kitinää on talossa. Kit-kit-kit.

**

Torstaina pitäisi muuttaa. Pakkaamaan en ole ehtinyt. Uutta asuntoa ei ole ehditty siivoamaan. Kaikki asia seisoo ja odottaa. Kuviteltiin, että tässä kun oli hyvää aikaa niin iltasella ehditään. Tietenkin juuri tähän väliin miehelle tuli töissä joku hirveän kiirrellinen juttu, joka venyttää sen päiviä aivan älyttömiksi. Kello on nyt yhdeksän, eikä mies oo vieläkään kotona. Lähti töihin aamulla seitsemän jälkeen. Tänään piti maalata uudessa akodissa poikien huoneen seinät. Ei maalattu.

Mä alan olla aika piipussa. En kadehdi yksinhuoltajia. Hämmästelen miten siihen kukaan pystyy. Erityisen paljon olen ajatellut sitä yhtä kaksoskeskosten yksinhuoltajaäitiä, toisella kaksosista vielä happipullo kotona. Aika huikea suoritus äidiltä.

**

Ahdistaa leijonaemoilu. Tai ahdistaa kun musta ei oo siihen. Oon aivan liian väsynyt ottamaan asioista selvää ja taistelemaan lapsieni parhaan eteen. Kotikutoinen, hiukan väsähtänyt paras saa nyt kelvata.

Sain vihiä, että me oltais voitu saada korotettua tukea Kelalta tähän ensimmäiseen vuoteen ja ehkäpä toiseenkin. Kysyin asiasta tänään sairaalassa piipahtaessamme. Ei kuulema irtoa meidän kunnan Kelasta. "Voihan sitä kokeilla, mutta tuskin menee läpi." En jaksa aloittaa byrokratian tuulimyllyjä vastaan taistelua, jos tulos on melko varmasti hylky.

Kysyin myös kengistä ja syöttötuolista. Jos tarvii teettää jotain, niin meneekö omasta pussista vai onko mahdollista saada apuvälineenä maksusitoumus? En saanut kunnollista vastausta, enkä jaksanut alkaa inttämään.

Kenkä asian ratkaisi näin alkuun nämä. Kelpaavat kevään rattailuihin ja mahdollisiin hiekkalaatikkokokeiluihin. Kesäkenkiä alan murehtimaan sitten joskus muuton jälkeen. Tuoli asia ehkä ratkeaa tällä viikolla, kiitos Marikan.
2 kommenttia:

 1. Voi harmitus.. tuo on juuri se paskin juttu. Että kun apua tarvitsisi,pitäisi olla voimia vaatia ja taistella jotta sen saisi. :(

  Voi kun olisin lähempänä niin tulisin auttamaan. Soittelisin ja tappelisin.

  Ja siitä alle 1-vuotiaan vammaistuesta, jos siis siitä oli kysymys. Sitä ei päätä kunta tai kunnan Kela. Se raha tulee valtion piikistä ja se päätös tehdään muualla kuin kunnassa. Lappujen täyttäminen tuntuu raskaalta, mutta kyllä se teille kuuluu. Sanoo kunnan Kela-työntekijä mitä tahansa. Hän ei siitä edes päätä.

  Mutta kun nyt itsekin sen lappusen tässä taas täytän, niin voin laittaa sulle viestinä vaikka vinkkeä suoraan niihin kohtiin mitä kirjoittelet ja antaa osoitteen johon sen täytetyn lapun saat laittaa.

  milloin teillä on seuraava keskoskontrolli? Sieltä heidän pitäisi tuo maksusitoumus tuoliin ja kenkiinkin kirjoittaa.

  VastaaPoista
 2. Samaa olin kirjoittamassa. Päätöstä ei tee kunta vaan Kela. Joten pyydä vaan lausunto lääkäriltä ja täytä lappunen. Se ei ole mitenkään lystikästä, mutta toisaalta ei vie kauhean kauan aikaa. Jos kaipaat apua, niin minuunkin voi ottaa yhteyttä ja autan lapun täyttämisessä. Huikkaa vaikka blogissani, niin laitan sinulle sähköpostia.

  Ja jos tarvitsee teettää, vaikkapa tukipohjallisia tms, niin ehdottomasti maksusitoumus. Ne eivät ole mitään ihan halpaa lystiä. Ja jos syöttötuoliin tarvitaan apuvälineitä, saat ne kuntasi apuvälinelainaamosta. Tarvitset toki näihin kaikkiin lääkärin/fyssarin lausunnon. Meillä ei kunta suostunut maksamaan Neidin pohjallisia, joten meidän fyssari otti sitten Lastenklinikalle fyssariin yhteyttä (Kympin lasten fyssariin, joka on Neitiä muutaman kerran tavannut) ja saimme sitä kautta sitten maksarin pohjallisiin. Kolmipyörän saimme kunnan apuvälinelainaamosta fyssarin lausunnolla.

  Tämä on välillä tätä. Joutuu pitämään huolta omista oikeuksistaan. Tai oikeammin lastensa oikeuksista. Mutta kannattaa ystävällisesti vaatia. Tunnistan tuon tunteen oikein hyvin, kun ei vain jaksa. Aina ei jaksaisi olla leijonaemo. Se väsyttää ja harmittaa.

  Voimia! Ja ota ihmeessä yhteyttä, jos kaipaat apua lippulappujen täytössä ja muutenkin ihmetellessä näitä asioita. Autan enemmän kuin mielelläni.

  VastaaPoista